Livsstil och mat

Magiskt goda kanelsnurror

Idag var det bak dags igen. Ville överraska barnen med nybakade bullar när dom kommer hem från skolan ♡

Är det något jag är svag för så är det just bullar. Herregud så gott det är. Idag blev det dessa magiskt goda fluffiga och mjuka kanelsnurror. Och såååå goda dom blev. Och massor blev det så jag gick förbi min bror & svägerska och lämnade av en påse på deras altan 🙂 Har även fryst in så det finns till fler fika stunder.

Kanelsnurror:

1 pkt jäst , 150 g smält smör , 5 dl mjölk , 1 tsk kardemumma , 1,5 dl strösocker , 1 nypa salt , vetemjöl , 1 ägg till pensling , pärlsocker

Kanelsmör: 50-100 g smör , 1 msk rörsocker , 1 msk strösocker , kanel

Sockerlag: 2 dl kokande vatten , 1 dl strösocker

– Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll sedan i mjölken. När vätskan är fingervarm (ca 37 grader) så häll det över jästen och rör om.

– Tillsätt socker , kardemumma , salt och till sist vetemjöl. Jag har inga exakta mått på vetemjölet utan tar lite i taget tills degen är kladdfri och smidig. Knåda degen ordentligt.

– Låt jäsa 45 minuter. Kavla sedan ut och bre på kanelsmöret. Det ska vara ett ordentligt lager.

– Vik degen och skär i remsor. Snurra sedan remsan och lägg på plåt med bakplåtspapper. Lås jäsa 30 minuter till.

– Pensla med ägg och häll över pärlsocker. In i ugnen på 225 grader. Koka upp 2 dl vatten och blanda med 1 dl strösocker. Pensla sedan bullarna med detta direkt när dem kommer ur ugnen för att få en fin glansig yta och bullarna håller sig mjukare.

Njuuuut!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats