Livsstil och mat

Lussebullar

Idag blev det bullbak! Lussebullar och oh my god vad gott det är. Typ den godaste bullen av dom alla om jag får välja. Dessa blev så saftiga och goda. Nu kunde jag inte hålla på min längtan längre! Jag testade ett nytt sätt. Denna gång knådade jag ihop degen ett bra tag och rullade/formade dom direkt till lussebullar och lät dom jäsa i 2 och en halvtimme. Det blev så bra och som jäste till dubbel storlek. Annars har jag tidigare gjort så att jag låtit degen jäst ett tag sen format bullarna och jäsa igen.
Du behöver: 1 pkt jäst , 2 påsar saffran , 2 dl strösocker , 250g smör , 5 dl mjölk , 1 burk kesella naturell , 2 tsk vaniljsocker , mjöl. Även ägg till pensling. 1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Rör runt och låt bli fingervarmt. 2. Smula jäst i bunke. Tillsätt vätskan med mjölk o smör. Även strösocker , saffran , vaniljsocker och rör om. 3. Tillsätt kesella och rör runt ordentligt. Tillsätt sedan vetemjöl , lite i taget och rör runt tills degen blir kladd-fri och smidig. Knåda degen ordentligt i minst 5 minuter. 4. Baka ut till lussebullar/valfria former och låt jäsa under duk i 2-2 och en halvtimme. 5. Sätt ugnen på 225 grader , pensla med ägg och in i ugnen tills bullarna blir gyllenbruna.
SÅ SÅ GOOOOTT! Har fryst in två påsar och sparat lite som vi fikat på. Gjorde vissa med russin och vissa utan då alla tycker om olika här hemma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats