Livsstil och mat

Gräddig lasagne

Jag känner att jag varit lite tråkig i matväg på sista tiden. Dels för att jag inte varit så jätte sugen på varm mat egentligen men också för att jag tappat lite inspiration. Jag älskar ju annars att stå i köket och fixa & laga maträtter/baka men jag har varit lite tråkig med just den biten.

Igår blev jag dock sugen på lasagne och det var längesen sist. Den blev så god och jag gjorde en ny variant på det jag hade hemma. Jag tycker det är så gott med flera lager lasagne plattor.

Gräddig lasagne: 500g nötfärs , 1 pressad vitlök , 5 dl matlagningsgrädde , 1 dl vatten , 1 köttbuljong , färsk basilika , 3 msk chilisås , en halv burk tacosås mild , salt , peppar , paprikakrydda , färdig bechamelsås , riven ost , färska lasagneplattor.

– Stek nötfärs ordentligt och pressa i vitlök. Tillsätt alla övriga ingredienser förutom bechamelsås, lasagneplattor, riven ost. Låt puttra på svag värme i 10 minuter.

– Lägg ett tunt lager sås i en ugnsform och lägg sedan lasagneplattor, sås och bechamelsås. Fortsätt varva och toppa till slut med riven ost.

– In i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Låt lasagnen vila ca 15 minuter innan du serverar. Då hinner den vila upp sig lite och blir extra god!

Muuuums!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats