Vilken grå men mysig torsdag! Jag har hållt mig hemma med dottern. Det blev ingen jobb denna vecka då jag inte känner mig helt hundra. Fokus har istället legat på att vila och ta det så lugnt som möjligt. Har inte ens röjt runt med städning som jag brukar för orken finns inte där alls.
Idag har det iallafall inte tok regnat som igår men ändå känner man av det i luften.. grått och blött ute men det är helt okej när man ändå kan hålla sig inne. Under morgonen tände jag ljus överallt, åt frukost och bläddrade igenom tidningar i lugnet.
Jag och Daniella la oss med varsin filt i soffan och har kollat på en film. Ätit snabb nudlar och bara vilat. Så välbehövligt. Även fast jag inte gjort någonting så känner jag mig ändå helt slut i kroppen.
Efter film och vila tog jag mig i kragen och hoppade in i en dusch. Nog med tover och slarvig toffs.. Och lite mer människa blev man 🙂
Hämtade hem min lilla tjej. För alltid liten även om hon denna sommar redan fyller 8 år! Helt galet vad fort tiden går.
Väl hemma har vi suttit och ritat tillsammans hon och jag. Och tittat på lite tvn och ätit mellis.
Dagens middag blev en god pastagratäng. Jag funderade länge på vad jag skulle hitta på och tillslut blev det denna. Hade nötfärs hemma i kylen så tänkte att det här går snabbast och mums så gott det blev!
Pastagratäng med nötfärs: 500 g nötfärs , pasta , vitlök , 1 burk creme fraiche fetaost & soltorkade tomater , 2 msk tomatpuré , 1 dl matlagningsgrädde , 1 dl vatten , 1 tsk paprikakrydda , 1 tsk oregano , salt & peppar.
– Koka pasta enligt anvisningar.
– Stek nötfärs , tillsätt pressad vitlök , creme fraiche , vatten , matlagningsgrädde , tomatpuré och kryddor. Låt puttra 10 minuter.
– Häll pasta och nötfärssåsen i en ugnsform och rör runt. Salt och peppra. Toppa med riven ost.
– In i ugnen 20 minuter på 200 grader.
Och som tillbehör blev det sallad. Gott och fräscht! Jag älskar sallader och att göra i olika varianter. Längtar till sommar salladerna med melon , jordgubbar i. Har ni testat? Det är ju godaste! Men får vänta lite till innan det är dags. Idag hade jag dock i persika i och det är så gott.
Senaste kommentarer