Det här är det goooodaste fröknäcket som finns. Två plåtar har jag gjort då det går åt fort. Även barnen gillar detta så det är bra 🙂
Jag har köpt fnöknäcke från affär några gånger men alltid blivit lite besviken. Inget slår detta recept och det var våra vänner som gjorde det en gång och fick receptet från henne 🙂
Du behöver:
1 dl majsmjöl
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor (hade dock inga hemma nu så gjorde utan)
1 dl chiafrön
0,5 dl rapsolja
2 dl hett vatten
havssalt & salt.
Blanda alla ingredienser i en bunke och salta lite. Låt svälla 15 minuter. Bred ut på plåt med ugnspapper och strö över havssalt. Låt stå i ugn ca 50-60 minuter på 150 grader.
Så så gott och nyttigt! Glutenfri dessutom.
Innan ugnen
Efter 🙂
Senaste kommentarer