Nu är allt med julmat förbi och det har ju blivit en hel del med gottis dom senaste dagarna och på sista tiden har det blivit mycket samma mat så idag svängde jag ihop fetaostbiffar med ris & en varm rosepepparsås. Det blev jätte gott!
Fetaostbiffar kan ju göras på olika vis och det är kul att variera recepten efter smak. Idag hade jag i basilika och fetaost.
Recept: -Nötfärs – 1 dl matlagningsgrädde – 1 msk oxfond – ströbröd – 1 msk torkad basilika – fetaost – salt och peppar.
Börja med att blanda matlagningsgrädde , oxfond , någon matsked ströbröd och basilika i en bunke och rör om. Låt svälla någon minut.
Tillsätt nötfärs och salt & peppar. Rör runt ordentligt så smeten blandas väl. Ha i fetaost efter tycke och forma till bollar , platta sedan ut.
Vi gjorde hälften med fetaost och hälften utan då två av barnen inte är så förtjusta i fetaost.
Stek på medelvärme och lägg i en ugnsform. Lägg formen i ugnen på 150 grader och låt ligga tills alla biffar är klara. Jag har alltid mina biffar en stund i ugn för att dom ska bli helt klara.
Kan serveras till vad som helst igentligen men idag blev det ris och rosepepparsås. Jätte gott!
Senaste kommentarer