Livsstil och mat

Köttfärsgratäng med potatis

Onsdag och imorse ville jag inte gå upp alls. Hörde hur regnet bara smällde mot fönstret och jag ville bara dra täcket över huvudet. Vi traskade iväg till skolan i spöregn , paraplyerna flög hejvilt och Maya som tagit på sig kortstrumpor imorse hade problem att gå med stövlarna då strumporna gled av hela tiden. Fram kom vi i allafall 🙂 Ska inte gnälla för nästa vecka kommer ju värmen.

Jag känner mig inte riktigt bra och är både tjock i halsen och har huvudvärk så idag håller jag mig i soffan. Lite fika gör det hela lite bättre.

Vilken tur att jag beställt hemleverans av mat men mindre roligt när man får kvittot på mailen och det står att melonen , satsumasen och Pepsi max inte kan levereras pga att det är slut. Buuuhu. Men men.. sånt händer.

Igår åt vi en jättegod men enkel middag. Alla tycker om denna och man kan ju göra den precis hur man vill och tillsätta annat i om man vill. Men såhär gör jag och denna har jag gjort många gånger. En jättegod köttfärs och potatis gratäng.

Du behöver: 500g nötfärs , 2 vitlökar , potatis , 1 burk creme fraiche , 2 msk tomatpuré , 3 dl matlagningsgrädde , riven ost , 1 grönsaksbuljong , 2 dl vatten, salt och peppar.

Det är godare än vad det ser ut , jag lovar! 😉

– Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisarna och skär i tunna skivor.

– Stek nötfärs tills det är klart. Pressa i vitlök , tillsätt alla andra ingredienser förutom matlagningsgrädde & riven ost och låt puttra 5 minuter.

– Ta en ugnsform och varva potatis och köttfärs. Avsluta med köttfärslaget och häll sedan över matlagningsgrädde över allt. På med riven ost och in i ugnen i 30-40 minuter. Så så gott och krämigt!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats